Opps

Glömde skriva att min nya blogg heter www.emmysjolander.forme.se

Bytar blogg

Jag bytar till forme.se.
Jag gilalr ju foton och eftersom jag inte är så bra på html koder så hitta jag forme osm har assnygg design och mycekt stora bilder och lättare inlägg. Hade varit kul om ni följde mig där istället :)

Here comes the sun

Denna dag börja dålig men sluta riktigt fantastiskt, eller den är ju inte slut.
Var lite stressad inombords i morse utan anledning, så var helt uppjagad när jag kom till skolan. Har lite irriterande lärare som vill analysera allt så hjälpte inte. Men vi körde en tunnelpjätt/kull  variant som uppvärmning på teaterlektionen och man kan inget annat än älska min klass som bara fyller en med glädje.
Sen gick dagen på rätt snabbt och avsluta med ett matte läxförhör som gick sådär, får plugga lite bättre men har lite flyt för det var inte betygsatt.
Efter skolan drog några av oss tjejer till väla för att handla present till Lova. Vi hitta riktigt nice saker !
 
Nu ska jag göra engelskan till imorgon, men först kolla klart mitt avsnitt på How I Met Your Mother som infact är den bästa serien nånsin.
Puss! 
 
 

20:40

Just nu sitter jag helt slut på soffan.

Jag var helt utmattad i musklerna och helt alllmänt seg på gymmet idag och hade knappt ork att lyfta något.

Skolan idag var bra, det är ju skolan. Men gillar min klass skarpt, vi är fruktansvärt roliga och lika.

Det blir för mycket ibland bara haha.

Blir inte så mycket gjort i skolan ibland, alla flippar totalt, speciellt på eftermiddagarna.

 

Ja, blir inte så långt idag. har inte så mycket att säga. Ha en bra fortsatt kväll ! :)

 har inga bilder, lovar ska ta nya !

Motivation

Innan när ni ofta frågade mig hur jag kunde vara så motiverad till att träna visste jag aldrig vad jag skulle svara för jag hade inget svar på det, utan motivationen fanns bara där och det kliade i kroppen bara jag tänkte på gymmet. Typ. Nu när jag själv har blivit lite lat och planerar att sparka igång mig själv ordentligt igen så försöker jag dagligen peppa mig själv! Nu har jag i princip bara kört igång idag (2 pass på gymmet) men detta är mina pepp och träningstips som jag använder mig av, som jag gärna delar med mig av till er nu!
❥ Träna på morgonen - det finns inget bättre sätt att starta sin dag på och du kommer må dubbelt så bra resten av dagen (och förresten, du har tid)
❥ Träning ska vara kul - för att motivationen ska existera måste man tycka det är roligt, hitta det roliga!
❥ Var bekväm i din träningsoutfit - att känna sig snygg och fräsch på gymmet gör mer än vad man tror (fräsch = dösvettig såklart!)
❥ En go jävla spellista - musik är något som kan väcka träningshumöret, uppdatera listan ofta med nya och gamla låtar
❥ Ha mål - tänk ut vad det är du vill åstadkomma med träningen. Tappa kilon? Minska omkretser? Ta före/efter bilder och mät dig för att sedan se skillnad
❥ Jämför dig aldrig med någon annan - du tränar med dig själv samt mot dig själv, den vars resultat du hela tiden du ska slå är dina egna
❥ Ha rätt inställning - istället för att tänka hur jäkla jobbigt det är under tiden du springer, le och tänk hur kul det är och hur duktig du är
❥ Drick mycket vatten - ha en vattenflaska med dig var du än går och drick lite då och då
❥ Skippa ursäkterna - det kommer alltid finnas något som kan komma imellan ditt träningsschema eller din diet. Receptet för att lyckas är att aldrig låta något komma emellan
❥ Tänk på känslan när du lyckats - när du är påväg att ge upp, tänk då hur bra du kommer må och hur stolt du kommer va när du kämpat dig igenom det
❥ Ha tålamod - du kommer inte se skillnad efter en dag, två dagar eller tre dagar, men sen så vips så ser du plötsligt skillnad på bilderna/måtten

Lyckan!

Blev otroligt glad när jag kom hem från gymmet !
Mina hörlurar har kommit, mina iphone 4 hörlurar som jag haft i 1.5 år har strejkat och ena hörluren funkar inte alls så betsällde nya. Dem kostar 'bara' 219 kr hos cdon.com och har du mecenat kort slipper du frakten ;)
Nu väntar jag bara på min tröja/tunika från nelly.
 
 
 
 

Vad gör vi? Nu kör vi!

Då var det måndag igen. Det menas med att allting drar igång, skolan, läxor och gymmet. 
 
Jag är just nu påväg till gymmet. Det är så fint ute med alla löv och träd. Så mycket olika färger!
Tänkte se om jag hinner knäppa av lite bilder sen. 
 
Hoppas ni mår bra denna fina måndag, vi hörs senare! :)
 

det stora ämnet träning

 
Det här med träning är ju något som många funderar över och reflekterar över. 
Hur ska man se ut för att passa in? Vad är den perfekta kroppen? Hur nyttigt måste jag äta? Hur mycket måste jag springa? Hur många gånger i veckan måste jag träna? Hur ska jag se ut för att vara snygg? Duger min kropp? 
Tusentals frågor snurrar runt i huvudet på de flesta av oss framförallt tonåringar i dagens samhälle. Detta är vad jag tycker och tänker om träning och hur jag ser på skönhetsidealet idag.
Sanningen och det viktigaste är att det inte finns något rätt eller fel, i alla fall inte för mig. Visst, jag som dem flesta andra vill ha en vältränad och snygg kropp men för mig är det endast viktigt för att jag trivs med det och för att jag själv ska vara nöjd. Man bryr sig alldeles för mycket om vad andra tycker och tänker helt enkelt vilket gör att man vill anpassa sig och vara som alla andra.
Skönhetsidealet idag är mer överdrivet än någonsin och det gör inte direkt att man får bättre självförtroende eller självkänsla utan tvärtom, man tänker för mycket på sig själv att man till slut inte är nöjd med någonting. Det är ganska sjukt att bara något som träning ska få så många att tycka och tänka annorlunda om sin kropp. För några år sedan brydde sig nästan ingen om sin egen kropp utan det är nu de kanske 2 senaste åren som allt på TV, internet, reklam, instagram, radio och annat har handlat om just träning.
Visst, det är bra att äta hälsosamt, att träna några dagar i veckan och vara allmänt bekväm i att ha en aktiv och fungerande kropp men bara för att man ska äta nyttigt och träna behöver man inte överdriva och knappt äta något eller träna varje dag eftersom det i slutändan kommer bli farligt för kroppen.
 
 
Att ha en vältränad och snygg kropp är ju något som de flesta vill eller drömmer om och något som jag verkligen strävar efter är att ha en vältränad och platt mage och vältränade ben. Inte övertränad så som magrutor och en stenhård mage men en platt och fin mage är något som jag själv tycker är väldigt snyggt.
Inte övertränade ben men 
Men, bara för att jag har ett mål och vill ha en snygg och platt mage så övertränar jag inte mig själv och struntar i att äta eller tränar varje dag för det skulle jag aldrig orka. Det gäller att hitta någon slags balans mellan att träna måttligt, äta bra och dåligt men samtidigt känna sig nöjd med det man gjort. Men hur lätt är det när skönhetsidealet idag är det viktigaste i världen för de flesta?
Alla har olika mål och alla vill se olika ut vilket man borde acceptera. Ordet tjock eller ordet smal borde man inte använda för att kränka folk. Vissa kan inte rå för att dem är lite större eller mindre och det finns många som är nöjda och stolta över sin kropp oavsett om man är lite större eller lite mindre än någon annan. Tjock och smal är bara ord man använder för att själv känna sig bättre eller för att man själv har dåligt självförtroende eller en dålig självkänsla.
Man borde låta alla se ut precis som dem vill utan att påverka det med sina egna åsikter. Alla väljer själva hur man vill se ut!
 
För att ha en stark och bra kropp borde man inte äta för mycket ohälsosam mat eller bara ligga i sängen och inte göra nånting men samtidigt ska man inte heller bara äta hälsosam mat och träna varje dag. Det är lika viktigt för kroppen att få ligga och inte göra nånting och äta onyttiga saker som att träna och äta nyttigt. Balansen är viktig men svår.
Människor väljer även själva hur man vill äta, vad man vill äta och om man vill träna eller inte vilket alla borde acceptera. Skönhetsidealet idag är viktigare för vissa än andra och alla ska få bry sig så mycket dem själva vill.
För mig t.ex. är det viktigt att träna och äta någorlunda nyttigt för att jag ska orka med skolan, vara nöjd med min kropp och även orka med att ta hand om allt runtomkring men samtidigt älskar jag att träna och gör det för att jag tycker det är kul. Men jag tycker även att godis, kakor och glass är supergott och unnar mig det när jag känner att jag är sugen och det är också viktigt. Man ska äta det man vill när man vill och man ska även träna/vila så mycket man vill.
Det viktigaste är att man själv mår bra och trivs med sig själv hur man än ser ut!

Upp tidigt

Klockan är nu halv åtta och jag har precis packat ner mina saker och ska äta frukost. Det blir bara kallare och kallare :( 
Det är söndag och det betyder plask och lek. Tåget går 8.26, så upp tidigt. Idag är jag hyfsat trött, men brukar piggna till lite när jag träffar barnen.
Detta är dagens outfit, och lär inte ändras heller om jag känner mig själv.
 
 
 

Lördagskväll

godnatt, vi hörs imorgon!

Rosa bandet

Jag älskars om ni kanske vet vindruvor. Var i affären och dem sålde vindruvor för att stödja rosa bandet, så jag köpte två ! Personligen tycker jag det är superbra att dem stödjer cancer.
 
 
 

Godmorgon lördag!

Denna dag börjades med en pw med mamma. Den frukost och hade tänkt sticka till gymmet men blir tajt med tid för jag och Alva ska shoppa med mamma vid halv ett.

Blir träningen hemma, ni kan testa appen hot5 och blogilates på youtube är sjukt jobbig. Man kan faktiskt träna hemma och bli lika trött som på maskinerna på gymmet.

Ha en trevlig lördag! 


Fredag, du är efterlängtad!

Brrr... gud vad kallt det är idag. 
Har precis varit ute och gått med vänner efter att vi varit på fritidsgården och umgåtts. 
Jag har inte känt mig helt kry så åkte hem nu. 
 
Själva skoldagen har gått hyfsat snabbt. Svenskan var allmänt seg som vanligt... och engelska. Har börjat gillat det mindre och mindre. Så i princip var matte det enda roliga idag. 
 
Ska lägga mig nu, tröttheten tar över. Ha en bra kväll vänner! 
 

Dagen efter torsdag

Imorgon är det fredag! 
Jag har precis kommit ut ur duschen och blir en rätt tidig kväll. Är så trött, är lite taggad inför hel för behöver vila upp mig inför måndag känner jag. 
 
Hoppas alla sover gott!
 
 
lekte lite med rött läppstift ! 

Veronica Maggio

Mitt favoritalbum på länge. 
 

10/10

Denna torsdag börja med teater lektion och vi fick då besök av Tobias och Nils. Två av många skådisar från Hamlet som spelas i Helsingborg. 
Som ni kanske kommer ihåg såg vi den för några veckor sen.  Den är ett tips, lite lång tråkig men mycket bra och trevliga skådisar!!
 
Tobias spelar Hamlet och Nils är lite olika bland annat dödsgrävare. Dem var rätt roliga och rätt intressant och lyssna på deras svar på alla frågor. Det var nästan bara 2:orna som ställde frågor, dem är rätt högljudda. 
Jag tyckte detta var rätt coolt fast dem inte är värsta kändisar. 
 
Efter det så hade vi naturkunskap, blä. 
Sen engelska och svenska. Vi sluta redan 14.45 för vi fått kompledigt på matten. Skönt att sluta tidigt en torsdag iaf. 
 
Sitter nu på tåget och ska åka och träna med Bell. Blir boxningen och sen zumba  Perfekt dag!
En bild från igår på mig och sexiga Evelina! ✌️

Onsdag

Varit en kort dag idag. Sluta 12.30 pga inställd lektion.  Failade på moppe igen. Så blir sjätte gången nästa. Så jävla pinsamt!
Har någon något tips så får ni gärna berätta! 
 
blev också två promenader idag. En med syster och en med Bella. Härligt med tanke på träningsvärken från igår. Benpass på gymmet. 
Här kommer lite härligt suddiga mobilbilder. 
 
Puss på er!
Fjorren själv 👇
Världens skönaste kofta på mig!
 

Höstens mysiga!

 

Äventyr

Idag så orka jag och bell inte gå upp, så vi skulle köra nio, men sluta med tjugo över. Vi åkte till Bjuv och dansa latinamerikanskt dans. Det var jävligt svårt pga instruktören som var otydlig. Men var kul endå, sen åkte vi till hennes pappa i bjuv en sväng och fika lite. Tåget hem och här är jag nu.
Åt direkt när jag kom hem, var så hungrig och jag menar pannkakor är aldrig fel. Ännu bättre när man bara behöver varma dem.

Nu ska jag kolla en film och tror jag glömt matteboken i skolan så blir inget plugg för min del...
Ingen är hemma så ska njuta av tystnaden !

CIAO
 
kolla skillnaden på med och utan läppstift.
 
 

Lördagkväll

Jag ska hem till en kompis och kommer sova där, blir ingen bloggning förrän imorgon.

New stuff, prepare for fall and winter

stuff alla behöver, eller alla tjejer !

Fredag

Also known as kanelbullesdag...
Igår så var det en rätt rolig dag i skolan , ya you know skolan..
Efter skolan skulle vi egenligen käka kebab några stycken för att Izabella från USA, vår utbytesstudent, aldrig hade gjort det. Det blev lite lång vänta för hon hade en lektion mer än oss så vi skippa det. Jag, Maja och Evelina gick dock ner i stan och gjorde lite ärenden. Det sluta med bara mig och Maja på espresso house. Vi satt nog i 2, 2 och en halv timme och diskutera, kolla på datan och skratta ! Hade fruktansvärt kul.
Tänkte lägga ut bild på mina grejer jag köpte senare.
Sen kom jag hem vid halv sju och blev utdragen på en liten promenad, då mötte vi upp några vänner så sluta med att jag hängde med dem till tio och kom hem och somna direkt.
 
Här kommer världens sexigaste bild på maja som en liten payback, ni kan kolla hennes blogg www.annamajatriin.blogg.se..
 
 
 Jag hade as kul men knappt några pengar kvar. Opps. 
 
 

American Pancakes

Jag tog mig för att göra lite pannkakor, är kaozz i köket när jag börjar men blev helt okej ! :D
 
Börja med att ta fram sakerna.. haha
Blanda mjöl och bakpulver
Lägg till mjölk och sedan ägg
När dem blir 'bubbliga' är det dax att vända.
perfecto!!
SÅÅ GOTT!
alla har sagt åt mig att testa med sirap så tog lite, faila med bild för det rann av.
var godkänt ! och sen plockade hallon från trädgården :D
här är recept för ca 20 st:
4 dl mjöl
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 st ägg
Jag har även typ en nypa vaniljsocker för lite smak, man kan också lägga i socker men kör lite nyttigt i onyttigt ;)
ha en trevlig kväll!
 
SA DU PANNKAKA!??!

I'm a survivor

Överlevt en torsdag till, förutom extrem hunger så är det nästan mysigt. Speciellt sista matte lektionen, tänk sen när det blir mörkt. Är iaf jätte hungrig nu så ska nog göra pannkakor, lägger in några bilder sen för måste köpa mjölk.
Jag har faktiskt inget plugg så jag kan göra 'vad jag vill'. Blir nog en kopp te, film/serie och filt.
 
Idag var vi på Atmos på/i sundspärlan och ni som inte bor i hbg så är det en utställning som man kan vara med på.
Ja man lyssnar och åker sen i en skitcool 'tidsmaskin' till år 2035 där vi får se hbg och miljön. Se fick vi kolla hur det ser ut i östersjön och vad man kan göra för att minska utsläpp osv. De tenda roliga under den förmiddagen var tidsmaskinen och fikat. Vi alla drack te och åt frukt ! Mysfaktor 10.
 
Nu dör jag av hunger så vi hörs senare när jag har ätit !

Roligaste någonsin....

Alla måste kolla denna killen som är något seg... hitta han på rasten och kan inte vänta med att dela med mig !
http://youtu.be/svXtG8daPZ8

Pluggandets pluggdag

Idag har jag i princip suttit framför datan och pluggat sen jag kom hem och därför har jag inte hunnit göra något blogginlägg.
Men jag är efter i Historia som jag hatar och har väldigt svårt för så tar längre tid än för andra...

Skulle bara säga det att jag gör 90% av tiden inte inlägg på morgonen/förmiddagen eftersom jag går i skolan och inte riktigt har tid. Om vi har håla eller är lediga eller vise versa så kanske jag sl'nger in något. Men om ni undrar varför det är bara eftermiddag/kväll så vet ni.
Nu ska jag fortsätta med historian och belöna mig själv med lite matte sen. Hade aldrig trott jag skulle säga det om matte men tycker faktiskt det är kul.

Ber om ursäkt för eventuella stavfel...

puss, godnatt !

RSS 2.0